fbpx
973 62 20 06 patoupallars@gmail.com

Què és la Brama del Cérvol?

Cada tardor, el Pallars Sobirà es converteix en l’escenari de la brama del cérvol, un dels espectacles més fascinants de la natura. Per als visitants que volen viure aquesta experiència de prop, l’Hotel Lamoga a Llavorsí ofereix una ubicació privilegiada i tot el confort necessari per combinar descans i aventura.

La brama és el so profund i ressonant que els cérvols mascles emeten durant la temporada de zel, entre mitjans de setembre i principis d’octubre. Aquest període és crític per a la reproducció, i els mascles competeixen per establir la seva dominància, atraure les femelles i defensar el seu territori. Els seus brams són poderosos i es poden escoltar des de lluny, sobretot al capvespre i a primera hora del matí.

On puc veure la Brama del Cérvol en directe?

L’Hotel Lamoga és un punt de partida ideal per explorar aquest esdeveniment al Pallars Sobirà, ofereix un ambient familiar i es troba a poca distància de les zones més importants per a l’observació de cérvols i proporciona un lloc de descans ideal després d’un dia intens d’excursions i observació de fauna salvatge.

 Hi ha diversos llocs de fàcil accés i zones recomanades per gaudir de la brama, entre ells tenim el Parc Natural de l’Alt Pirineu, les valls d’Àneu o la Vall de Cardós.

Per aprofitar al màxim l’experiència de la brama, l’Hotel Lamoga col·labora amb guies locals especialitzats que ofereixen excursions guiades per les zones més destacades. Aquestes sortides tenen lloc principalment a primera hora del matí o al vespre, quan l’activitat dels cérvols és més intensa.

Els guies no només ajuden a localitzar els cérvols, sinó que també proporcionen informació sobre el comportament de l’espècie, la seva importància en l’ecosistema i les millors pràctiques per observar-los sense molestar-los.

Si vols gaudir de la brama del cérvol , és important que vagis ben preparat amb roba adequada, ja que la tardor al Pallars Sobirà pot ser freda, especialment a primera hora del matí i al vespre. És recomanable portar roba d’abric i calçat còmode per caminar per terrenys de muntanya.

 Tot i que els guies sovint tenen equipament per a l’observació, portar prismàtics propis et permetrà gaudir de cada detall i recorda mantenir una distància respectuosa amb els animals i seguir les instruccions dels guies per no interferir en el seu comportament natural.

La brama del cérvol al Pallars Sobirà és una experiència única que combina natura, aventura i descans. L’Hotel Lamoga, amb la seva ubicació estratègica i el seu ambient acollidor, ofereix la base ideal per explorar aquesta manifestació espectacular de la vida silvestre. Tant si ets un apassionat de la natura com si simplement busques una escapada especial, la brama del cérvol no l’oblidaràs.